Chocolate cookies…varför inte bara chokladkakor? Hahaha, jag tyckte bara att det lät mer chokladigt på engelska och dom här kakorna är inget för folk som inte diggar choklad. Det här är en kaka för den riktiga chokladälskaren, som jag! Hej hopp!
200g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 dl muscovadosocker
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt
5 dl vetemjöl
2 dl kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl mjölk
200g mörk choklad (50%)
1. Vispa smör och allt socker krämigt.
2. Vispa i äggen, ett i taget, tillsammans med vaniljextraktet.
3. Blanda mjöl, kakao, bokarbonat och salt och blanda ner i smeten.
4. Tillsätt mjölken och jobba snabbt ihop till en kladdig deg.
5. Grovhacka chokladen och blanda ner i degen. Plasta över bunken och ställ in i kylen i minst 2 timmar så mjölet hinner svälla och degen bli lagom fast.
6. Värm ugnen till 175 grader. Skopa ut ca 25 kulor och placera på plåt med bakplåtspapper. Håll ett stort mellanrum då dom flyter ut under gräddningen. Grädda ca 10-12 min. Dom känns fortfarande mjuka men eftergräddas lite till utanför ugnen och ska behålla en mjuk kärna! Gottgottigottgott!
Vispa smör och allt socker krämigt och fint!
Blanda alla torra ingredienser..
Vart är ”skopan” ifrån? Kram
En småkaka är ett måste på julens kakbord. Och för mig som är en chocaholic verkar dessa perfekta. Jag kan inte låta bli att addera choklad till mina kakor. Därför har jag förälskat mig i Chokladdoppade saffranskringlor. Kolla in receptet här, du kommer inte ångra dig 😉 http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/12/chokladdoppade-saffranskringlor.html
God 2:a advent!
Helena
Definitivt en kaka i min smak 🙂