Test av lussebullar! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Test av lussebullar!

Hej!

Hehe, det här inlägget råkade komma upp igår vilket inte var tanken men tekniken spökade och så är det med det.

Jahapp! Nu är det dax att testa lite olika recept på den älskade lussebullen! Många recept finns på nätet och folk googlar på som blådårar nu. Vi har plockat ut dom mest populära recepten och bakat ut dom exakt enligt beskrivningen. Dom skiljer sig i ingredienser och mängd så klart men även jästiden skilde sig recepten emellan. Vissa innehåller kesella eller kvarg, andra ägg, nån med saffran mortlad i socker, andra med saffran uppvärmt i smöret. Vad ger mest smak? Vilka blir saftigast? Smaken är som baken men vi antog att de flesta vill ha en bulle som är smakrik och saftig, eller hur?

IMG_1855.JPG
Så jäkla snygga!

IMG_1852.JPG
Alla ingredienser noga uppvägda och måttade.

IMG_1858.JPG
Lite olika jästider på recepten, hur beter dom sig efter exakt samma bearbetning?

IMG_1860.JPG
Jäklar vad vi snurrade på! Många härliga lussebullar!

IMG_1864.JPG
Vissa penslades med ägg, andra med både ägg och grädde. Det blir blankare med bara ägg!

 

Här kommer filmen och jag måste tillägga nåt som missades i klippningen.. Vinnarna var bäst för att dom var saftigast, dom jäste bra på den tid som stod i receptet plus att det är recept som passar alla att baka ut och var lätta att förstå! Varsågoda!

IMG_1874.JPG
Det bidde lussebullslunch denna dag!

IMG_1873.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gülay

  Hej Carro
  Ja vilken av icas lussebullar gjorde ni? Det finns två populära bullar av ica,ena är lussebullar med kvarg den andra godaste lussebullen. Godaste lussebullen bakade jag förra året blev väldigt nöjd. I dagens samhälle där allt ska gå fort orkar jag inte med jäsning över natten. Bullar med mindre jäst och längre jäsning blir säkert saftigare,men tålamod har jag inte-:))

  1. Carro

   Den var receptet med kvarg i! 🙂
   Jag tänker precis som du, tidsbrist i livet men det är därför jag långjäser, hahaha! Kort moment i köket, lämna många timmar, kort moment igen, göra annat i några timmar! Det enda som krävs är lite planering 😉

  1. Carro

   Oavsett vilket mjöl jag köper så väljer jag ALLTID ekologiskt men favoriterna är från Orga Kvarn och Wallbro Kvarn men vill du köpa ett bra mjöl på ICA eller Coop så välj Saltå Kvarn. 🙂 Mjöl är så otroligt kraftigt besprutade idag så var kräsen!

 2. anna

  Gjorde din chokladtårta till min sons 4-årskalas idag – vilken total succé! Hos både stora och små! Den var imponerande men ändå väldigt lättbakad! Stort tack!

 3. Sofia

  Skulle du kunna länka till ett bra lussebulls recept? Det du la upp själv känns tyvärr inte så lockande (8 timmar?!?!??)..
  Tack för en bra blogg och inspiration!

Comments are closed.