Hej!
Hehe, det här inlägget råkade komma upp igår vilket inte var tanken men tekniken spökade och så är det med det.
Jahapp! Nu är det dax att testa lite olika recept på den älskade lussebullen! Många recept finns på nätet och folk googlar på som blådårar nu. Vi har plockat ut dom mest populära recepten och bakat ut dom exakt enligt beskrivningen. Dom skiljer sig i ingredienser och mängd så klart men även jästiden skilde sig recepten emellan. Vissa innehåller kesella eller kvarg, andra ägg, nån med saffran mortlad i socker, andra med saffran uppvärmt i smöret. Vad ger mest smak? Vilka blir saftigast? Smaken är som baken men vi antog att de flesta vill ha en bulle som är smakrik och saftig, eller hur?
Alla ingredienser noga uppvägda och måttade.
Lite olika jästider på recepten, hur beter dom sig efter exakt samma bearbetning?
Jäklar vad vi snurrade på! Många härliga lussebullar!
Vissa penslades med ägg, andra med både ägg och grädde. Det blir blankare med bara ägg!
Här kommer filmen och jag måste tillägga nåt som missades i klippningen.. Vinnarna var bäst för att dom var saftigast, dom jäste bra på den tid som stod i receptet plus att det är recept som passar alla att baka ut och var lätta att förstå! Varsågoda!
Hej Carro
Ja vilken av icas lussebullar gjorde ni? Det finns två populära bullar av ica,ena är lussebullar med kvarg den andra godaste lussebullen. Godaste lussebullen bakade jag förra året blev väldigt nöjd. I dagens samhälle där allt ska gå fort orkar jag inte med jäsning över natten. Bullar med mindre jäst och längre jäsning blir säkert saftigare,men tålamod har jag inte-:))
Den var receptet med kvarg i! 🙂
Jag tänker precis som du, tidsbrist i livet men det är därför jag långjäser, hahaha! Kort moment i köket, lämna många timmar, kort moment igen, göra annat i några timmar! Det enda som krävs är lite planering 😉
Vilket vetemjöl föredrar du?
Oavsett vilket mjöl jag köper så väljer jag ALLTID ekologiskt men favoriterna är från Orga Kvarn och Wallbro Kvarn men vill du köpa ett bra mjöl på ICA eller Coop så välj Saltå Kvarn. 🙂 Mjöl är så otroligt kraftigt besprutade idag så var kräsen!
När jag googlade kom det upp flera lussebullsrecept på Ica. Vilket gjorde ni?:)
Vi bakade receptet med kvarg i! 🙂 Gott!
Vad härliga ni är!
Hahaha! Tack Bosse! Det var himla kul att spela in!
Åh, vilket roligt test 🙂
Hehe, ja, det blev en jädra massa snurrande!
Gjorde din chokladtårta till min sons 4-årskalas idag – vilken total succé! Hos både stora och små! Den var imponerande men ändå väldigt lättbakad! Stort tack!
Åååååh vad kul!!!
Då blir jag glad 🙂
Skulle du kunna länka till ett bra lussebulls recept? Det du la upp själv känns tyvärr inte så lockande (8 timmar?!?!??)..
Tack för en bra blogg och inspiration!
Hej!
Baka det här receptet men ta 50g jäst och bara gör en vanlig deg, jäs 60 min, baka ut, jäs 60, grädda