Älska att baka

ICE- In Case of Emergency

Har ni märkt era viktigaste/närmsta kontakter i telefonboken med ICE? Jag gjorde det för några år sen. Man skriver in ICE innan namnet på dom viktigaste namnen i telefonboken. Det betyder att om nånting skulle hända en, bilolycka, stroke, allergichock, hjärtinfarkt eller bara ett fall så man blir medvetslös eller helt borta i skallen så kan dom första på plats och vårdpersonal snabbt kontakta mina nära och kära för att informera om läget.
Men…alla har ju knapplås på mobilen! Då är det här ganska meningslöst! Jag kan komma på mig själv ibland när jag är ute och kutar nånstans ute i skogen, ingen vet att jag är där…vad händer om nånting händer?

Ni vet dom där armbanden som jag skrev om för ett tag sen, ”Zero cancer”, dom tillverkar också armband med telefonnummer! Såååå jäkla bra att sätta på ungarna när man åker till nöjesparken eller på sig själv när man är ute med hunden i skogen!

IMG_2023.PNG
Gå in på www.forlife.se och beställ ett till alla i familjen. En superfin julklapp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bo Gustafsson

  Det där med ICE visste jag inte om, skulle inte alls gissat var det kunde vara om jag sett det. Hade det stått SOS skulle det kanske varit uppenbart? Men så har man nu åter lärt sig något nytt. 🙂
  Kanske kunde komplettera med blodgrupp?

 2. Nettan

  På iPhone kan du vid låst skärm komma åt medicinsk info och även ice, om man lagt in info i ”hälsa-appen” på telefonen. Du drar som för att låsa upp telefonen, klickar på ”nödsituation”, då kan du dels ringa nödsamtal, men även komma åt ice-info om du klickar på Medicinsk ID.
  Där kan du även lägga in sjukdomar, medicin, blodgrupp mm.

 3. Emma

  Jag har också ICE i min lur, men tänkte också att så dumt det är med lås då…
  Sen kom min sambo på att skriva in ICE-nummer på låsskärmen och det var ju klockrent! Och min nya lur (SONY) har det dessutom som en funktion på sin låsskärm ICE-nummer, medicinsk fakta och nödsamtal så att man alltid kan ringa 112. Kanon! Gillar när tekniken hänger med och tänker ända fram.

Comments are closed.