Älska att baka

Idag är tyngdlagen min värsta fiende…

Jag måste först börja med att tacka alla underbara, härliga, varma människor för er respons på min vardsgsreflektion igår ”hur kommer det sig att folk inte säger hej och ler?”
Både här på bloggen på och mailen har ni hört av er i igenkänning och jag blir varm ända in till märgen! Det betyder att det finns hopp för ett gladare samhälle i framtiden om vi kan få fler att ta sig upp ur den sugande grå leran och bjussa på en tandrad eller två då och då, lööööööv it!

Igår körde jag min kickboxning på kvällen med bästa Lisa. Kändes finfint och vi sparrades nästan hela passet med både slag, block och sparkar. Efteråt drog vi upp en trappa till SATS för att stretcha ut lite och köra lite extra mage. Jag skulle bara lägga ifrån mig handskarna och lindorna på bänken, böjde mig fram och så sa det ”klick” bak i ryggen. Jag kände direkt att det där var inge bra…inge bra alls. Försökte stretcha ut ryggen sakta och lugnt och det lättade lite när vi åkte hem. Så i morse gjorde jag iordning allt som vanligt, frulle till kidsen, packa massageväskan, tar på mig skorna…”klick” i ryggen igen men nu på riktigt, fyyyy faaaaaan.
Jag höll på att svimma..det har jag gjort några gånger förut men det var flera år sen sist. Blodet bara försvinner från skallen och det går knappt att förekomma. Jag hann tänka 532 tankar, ”hur ser min vecka ut, kommer jag ens in i bilen, måste vicka bort mina BP klasser imorgon och på torsdag, 10 dagars karens…”

Jag kände på en gång att massera idag var bara att fetglömma. Min rygg sa ”tjadå, jag kastar in handduken, drar till Bahamas, kommer tillbaks om några veckor, skiter i dig, jag har varnat i flera veckor nu, dumb as!”

IMG_1773.JPG
Det tog 45 min att lämna kidsen med bäckenbälte och isklamp ovanför stjärtskåran. Åkte sen hem med min 98-åriga kropp och har vankat omkring här hemma och pillat med smågrejer som att stryka namnlappar på kidsens vinterkläder, lagt ut en tröja på Tradera.. Väntar nu tills klockan blir 15 och kidsen ska hämtas. Thank god att Moss är utlånad den här veckan till kompisar till oss.

IMG_1772.JPG
Hörni, ett tips! Lyssna på vad kroppen säger. Den snackar hela tiden och berättar hur den mår och vad den vill ha. (Nej, den vill inte ha lösgodis varje dag, det är bara fake..) Det gjorde inte jag nu och faan vad arg och matt jag blir. Nu ska jag boka en tid hos Osteopaten och sen ha en stående tid en gång i månaden.

HAJ!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. j

    Aj aj, lider m dig! Går med smärta 24/7, men den där ”vanliga” smärtan är jag ju van vid, blir mer jobbigt när de ökar eller sätter sig på nåt ”nytt” ställe. Typiskt nog kärvar mina axlar nu, nu när ja har en massa bakprojekt för kommande kalas, typiskt. Men ja trotsar min kropp som tusan (tyvärr) vid såna tillfällen, men som du skriver, bättre o lyssna på den för de kommer surt efter. Ja aj, nog om de, de va inte de ja ville få fram utan att ja har fastnat totalt för din härliga blogg:-) Sen 1½år tillbaka har ja fått för mig o testa mer ”avancerade” bakrecept o gjort tårtor m sp osv. Då är sånna här bloggar guld värda för en amatör som mig. För o inte tala om hela sverige bakar o nu även årets sockerbagare, där ja fångat mycke inspiration:-) Ja e livrädd för de här att saker blir för gamla= man blir sjuk av de, så en liten fråga i ditt recept för passionsfruktscurd ( som ja tänkte använda på en efterrätt) står att den pga äggula endast håller några få dagar i kyl, på lemoncurden står det att pga ägg håller den i någon vecka. Är det citronen som förlänger hållbarheten i lemoncurden? Krya på ryggen o fortsätt m dina underbara blogginlägg om både ditt o datt o så bakningen förstås:-) Kram

    1. Carro

      Åh, så du har kronisk värk? Reumatism?
      Jag har många kunder med kronisk värk och det är ta mig tusan helt otroligt att kroppen kör på ändå! Vilken överlevnadsmaskin!

      Vad himla kul att du gillar min blogg!!! Jag blir så glad när jag får höra sånt! Då fortsätter jag i samma anda 🙂
      Kul att du börjat baka så mycket! Det är himla bra för själen! Som meditation 🙂

      Alltså, det där med curd och curd så skulle jag säga att du bör förbruka båda inom några dagar. Citron förlänger livet på curden lite men inte så mycket!

      Lycka till med bakningen nu och lova att höra av dig om du undrar nåt! Jag är bara en hemmabagare men jag börjar få kläm på en del nu 😉

      Kraaaaaam till dig och ta hand om din kropp!

  2. Gülay

    Krya på dig Carro. Du har nog överansträngd dig mycket. Den där bilden av dig på förra inlägget är för go-:) Nu är ju mina döttrar stora,men jag har också dåliga minnen av sura föräldrar. Numera har jag ont av sura kassörskan-:(

    1. Carro

      Tack snälla du!
      Känns mycket bättre idag…nu är jag typ 79 år bara! 😉

      Jag ska ta hand om min kropp nu och ge den lite kärlek och kladdkaka framför tvn, det var länge sen jag bara satt och dumglodde! Underbart!

      Det bästa att ge kassörskan! Ett gigantiskt jävla leende så hon blir påmind om sitt egna sura nylle, hehe..

Comments are closed.