Matbloggsträffen – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Matbloggsträffen

IMG_1698.JPG
Dagen började med matlagning med Rent A Chef men det missade jag eftersom jag jobbade så jag kom när Magnus Reuterdahl från #winelover pratade om sin passion till vin och hur han ser på bloggandet. Han är verkligen en eldsjäl när det gäller viner och han har byggt upp ett nätverk på ca 15.000 vinälskare! Det är så inspirerande att lyssna på nån så kunnig inom området och jag som har smaklökar som ett barn och har preciiiis lärt mig att dricka vin och uppskatta det. Nu känner jag att jag måste boka en vinprovning! Vill lära mig mer!

Sen kom en kille från United Screens och höll ett föredrag om att skapa sin egna Youtube kanal. Riktigt intressant eftersom tv:n är på väg att försvinna! Jag skulle gärna filma mer och lägga ut på bloggen men det strular så mycket tekniskt när jag ska ladda upp så jag tappar sugen. Vi ska hålla kontakten framöver och se om vi kan få till nåt kul!

HusmorsLisa och Karin från Glimten i grytan bjöd på paneldebatt om “nettikette” alltså vett och etikett på nätet! Får man skriva vad som helst som kommentar på en blogg? Får man kopiera någons bilder och recept utan att länka och hänvisa? Vilka lagar finns och vilka oskrivna regler gäller? En massa bra frågeställningar som vi alla som bloggar regelbundet känner igen oss i. Skönt att nörda loss lite! 🙂

Dagen avslutades med att Ilva Beretta, Lucullian Delights berättade om sin resa från bloggare till internationellt prisad fotograf! Vi fick lite tips och trix när det gäller mat och bakbilder! Jag måste köpa Lowel Ego Lights!

Stort tack till Ylva Vitorovic och Kinna Jonsson för en härlig Matbloggsträff!

<a href="http://blog.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jörgen Danielsson

    Hejsan en mycket bra sida du har 🙂

    Undrar var i sverige köper man Lowel Ego Lights som du nämner? har letat men hittar den bara i usa och frakten blir hiskelig 2 Ego lights med frakt och osv 512 dollar!

    Med vänlig hälsning, Jörgen

  2. Kinnas blogg - mormors mat

    Tack för att du kom och jag uppskattar verkligen att du bloggat! Så roligt att få träffa dig och höra lite av dina tankar under paneldebatten. Det var kloka och bra saker. Hör av dig till mig eller till Georg om du vill ha hjälp med det tekniska strulet för att ladda upp film. Det finns lösningar på det om filmningen i övrigt funkar. Vem vet, du kanske är med egen kanal helt plötsligt. 😉

Comments are closed.