Alltså, det är ju bara såååå himla roligt att hålla kurs! Gänget var goa och glada och bakade biskvier för glatta livet! Underbart att se! En liten dekorationstävling blev det på slutet 🙂
Här har ni ett bra basrecept på biskvier! Använd er fantasi och rocka loss med smakerna! Saffran, pepparkaka, polka, kardemumma, lakrits, pistage, äpple, apelsin….
Ca 35 små eller 20 stora
Bottnar:
200g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 äggvita
Smörkräm:
200g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 äggula
Citron:
1 citron, skal och saft
Choklad:
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
Mocka:
1 msk pulverkaffe
1 msk vatten
200g choklad (vit, mjölkchoklad eller mörk)
1 msk neutral olja
Dekorering:
Hackade nötter
Strössel
Spritsad choklad
Citronskal
Kakao
Pulverkaffe
1. Riv mandelmassan fint och rör ihop med äggvitan och sockret. (Tillsätt äggvitan lite i taget så smeten inte blir för lös)
2. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 10-12 min. Dom ska bli lätt gyllenbruna men fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt svalna några minuter och fukta baksidan på pappret så bottnarna lossnar lätt.
3. Bestäm vilken smak du vill ha på fyllningen och vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen och bred på undersidan av bottnarna så dom bildar en topp. Ställ i frysen 10 min att stelna till.
4. Smält chokladen och droppa i några droppar neutral olja. Doppa så fyllningen täcks och skaka av överflödig choklad. Lägg på bakplåtspapper och dekorera och ställ kallt att stelna.
Lite bilder från kvällen!
Åh, så himla trevligt det ser ut – tack för receptet, måste provas! Kram
Åh, jag brukar göra såna minibiskvier , tack för lite nya smaktips ! 😀