Älska att baka

Biskvier!

Alltså, det är ju bara såååå himla roligt att hålla kurs! Gänget var goa och glada och bakade biskvier för glatta livet! Underbart att se! En liten dekorationstävling blev det på slutet 🙂

Här har ni ett bra basrecept på biskvier! Använd er fantasi och rocka loss med smakerna! Saffran, pepparkaka, polka, kardemumma, lakrits, pistage, äpple, apelsin….

Minibiskvier
Ca 35 små eller 20 stora
Bottnar:
200g mandelmassa
1/2 dl strösocker
1 äggvita

Smörkräm:
200g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 äggula

Citron:
1 citron, skal och saft

Choklad:
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1/2 tsk salt

Mocka:
1 msk pulverkaffe
1 msk vatten

200g choklad (vit, mjölkchoklad eller mörk)
1 msk neutral olja

Dekorering:
Hackade nötter
Strössel
Spritsad choklad
Citronskal
Kakao
Pulverkaffe

1. Riv mandelmassan fint och rör ihop med äggvitan och sockret. (Tillsätt äggvitan lite i taget så smeten inte blir för lös)

2. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 10-12 min. Dom ska bli lätt gyllenbruna men fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt svalna några minuter och fukta baksidan på pappret så bottnarna lossnar lätt.

3. Bestäm vilken smak du vill ha på fyllningen och vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen och bred på undersidan av bottnarna så dom bildar en topp. Ställ i frysen 10 min att stelna till.

4. Smält chokladen och droppa i några droppar neutral olja. Doppa så fyllningen täcks och skaka av överflödig choklad. Lägg på bakplåtspapper och dekorera och ställ kallt att stelna.

Lite bilder från kvällen!

IMG_1161.JPG

IMG_1163.JPG

IMG_1165.JPG

IMG_1166.JPG

Bakkurs

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.