Bondkakor – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Bondkakor

Vad kul att jag fick så många önskemål om bakverk från er! Jag har skrivit ner alltihop och började med bondkakor idag. En härlig smakrik klassisk kaka som jag tycker är lite underskattad men såååå god!

 

IMG_0403.JPG

50-60st

200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
7 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 dl hackade mandlar

1. Vispa smör, socker och sirap på hög effekt i några minuter så det blir krämigt.

2. Blanda bikarbonatet med mjölet och tillsätt i degen tillsammans med nötterna. Jobba snabbt ihop allt och sluta knåda precis när allt gått ihop. Jobbas degen för länge blir kakorna hårda och stumma. Jobbas degen kort tid blir kanorna spröda och fina!
Forma degen till två korvar och plasta in. Lägg i kylen i en timme.

3. Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor och placera kakorna på plåt med bakplåtspapper. (Jag gillar när dom är lite tjockare. Vill du ha dom tunnare så korta ner gräddningstiden några minuter) Grädda i 200 grader i ca 10 min tills dom är fint gyllenbruna. Låt svalna på plåten.

Tips!
Jag frös in ena rullen till Milous kalas om två veckor. Bara att ta fram och tina på bänken, skiva i skivor och grädda! Snabbt och enkelt. Det går finfint att frysa färdiggräddade kakor också men jag gillar ändå att ha dom nygräddade 🙂

IMG_0397.JPG

Knåda snabbt och lätt så blir kakorna möra och fina!

IMG_0399.JPG

Superfin bild, hehe.. Plasta in och kyl en timme så sväller mjölet och degen sätter sig.

IMG_0400.JPG

Blekfisar innan gräddning.

IMG_0401.JPG

Klart! Svalna på plåten och förvara sen i lufttät burk eller frys in!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika

  Din blogg sprudlar av energi! Varit på några av dina pass på Sats och de var superbra! Tack för recept på bondkakor.

  1. Carro

   Hahaha! Vad kul! Taaaaack!!! Kom fram nästa gång på SATS! Jag är sjukt dålig på namn men nyllen glömmer jag aldrig! Kom imorgon kl 19.30! Body Pump 91! Kraaaaam!

 2. Lina

  Var lite sen med kommentar på förra inlägget (för jag låg lite efter med läsningen. 😛 sowwy) så jag kopierar in min kommentar här ifall du skulle missa.

  Jag skulle älska fler recept som passar att göra i långpanna. Rutor av alla möjliga slag. (Dock ej kärleksmums för såna recept har jag flera stycken av. 😛 ) Tack för att du sprudlar av energi. Det smittar av sig! <3

  Bondkakor är en av mina personliga favoriter för övrigt. Mums!

Comments are closed.