Jamen det blev ju himla gott! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Annons

Jamen det blev ju himla gott!

Nu är jag hemma igen. Det var lika kul som alltid att vara med på TV4 Nyhetsmorgon! Många mysigt människor i personalen, studiovärdinnor, kameramän och tekniker osså Tilde som programledare. Alla blir glada när det doftar nybakat i studion! Bakning sprider glädje helt enkelt!
Tårtorna gick åt som Emils julbord till fattighjonen i Lönneberga, hehe..

Receptet på Johans tårta hittar ni på här! Den var grymt god!

Här har ni receptet på min tårta! Jag har gjort den förut men det är min absoluta favorit! Och såååå lättbakad, promise!

IMG_0184.JPG

Chokladtårta med lakritsfyllning

Botten:
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 tsk vaniljpulver
2.5 dl gammaldags mjölk
1 dl neutral olja
2 ägg
2.5 dl kokande vatten

Fyllning:
350g rumsvarmt smör
4 msk Lakritspulver
1.5 tsk salmiaksalt
8 dl florsocker
2 msk mjölk

Spackel:
300g rumsvarmt smör
1.5 dl kakao
9 dl florsocker
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker

1. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljpulver i en bunke.

2. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.

3. Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.

4. Fyll två smorda formar med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formarna. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 180 grader. Stick ner en tandpetare och känn att den inte är kladdig, då återstår lite mer gräddning.
Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar.

5. Fyllning:
Vispa smöret vitt och pösigt i hög hastighet. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt vispa på hög effekt!

6. Dela bottnarna i två lager så du får totalt 4 bottnar. Bred fyllning på 3 lager.

7. Spackel:
Vispa smöret mjukt och fluffigt och sikta ner kakao, florsocker och vaniljsocker. Blanda. Tillsätt mjölken och vispa fluffigt. Spritsa rosor över hela tårtan så den täcks.

 

Här är några bilder från morgonen!

IMG_0174.JPG

Det är det bästa nästan, att bli sminkad och pillad på så tidigt på morgonen!

IMG_0173.JPG

Premiärsminkning på Johan. Nån gång ska vara den första!

IMG_0181.JPG

Min tårta, redo att rulla ut till studion och smakas av!

IMG_0190-0.JPG

Johan i  full gång med sista garneringen.

IMG_0185.JPG

R.E.A gänget fick min tårta som födelsedagstårta! Dom firar 15 år i år, grattis!

IMG_0188.JPG

Jamen så prydligt och städar det ser ut..=)

IMG_0201.JPG

Gillar den här bilden bättre!

 

Nu brassar vi lite lunch och resten av dagen ska bli lugn och skön. Jag känner för att se en riktigt bra film ikväll! Det var länge sen! Nån som har nåt förslag på en bra rulle?

Njut av söndagen nu och baka en tårta vettja! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elina

    Hej hej!
    Jättefin tårta!
    Kan man göra någon frosting/spackel med riktigt choklad? Eller blir det för hårt då så att det inte går att spritsa?
    Mvh Elina

  2. sandra

    Halloj! Jag undrar bara om denna tårta klarar ett dygn i kylskåpet? Tänkte baka till mannens födelsedag men hinner inte fixa samma dag. Tack för all inspiration!

    1. Carro

      Hej!
      Den klarar absolut ett dygn i kylen! Frostingen får en liten skorpa men det gör absolut ingenting, bara godare om den får suga åt sig allt göttigt!

      Lycka till!

    1. Caroline
      Caroline

      Nej, jag är faktiskt inte ett dugg nervös innan numera. Jag har varit med ett par gånger nu och första gången var jag sjukligt nervös och villa bara kuta hem innan kamerorna slogs på, usch. Men nu är allt så bekant där och all personal är helt fantastiskt trevlig och välkomnande så det är bara att köra på! Tiden framför kameran går dessutom alldeles för snabbt och jag hinner aldrig visa det som jag vill visa. Tilde är inte så bra på att snacka bakning, hehe..

  3. Gülay

    Varför måste folk skriva på engelska,franska osv? Kan vi inte skriva på vår gemensamma språk svenska istället?

  4. Madelene Finnman

    Hej Caroline!
    Tittade på er i morse på TV4. Tårtorna såg sååå goda ut men jag undrar var jag kan köpa salmiaksalt?
    Mvh Madelene Finnman
    PS fin blogg DS

    1. Carro

      Vad kul!
      Jag köper ett lakritspulver som är 50/50 Lakritsextrakt salmiaksalt. Finns lite här och där! Vårt Coop har det, Lakritsroten i Sthlm, på nätet, Kakburken och Strösseloannat!
      Lycka till! Det blir såååå gott!!!

Comments are closed.
Annons