Älska att baka

Imorgon blir det äppelmos!

20140806-230901-83341041.jpg
Plockade de första äpplena från vårt lilla träd idag. Det har kommit jättemycket i år! Härligt, då blir det äppelmos som räcker ända till våren 🙂 Ska bara skala allihopa först, puh..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Carro

      Det finns såå många härliga sätt att göra moset på! Härligt! Jag fryser sen in i fryspåse så vi har hela vintern! Det godaste till havregrynsgröten!

      Tack för tips!

  1. Malin

    Jag är uppfödd på äppelmos på längden och tvären, nu gör jag själv till min familj.

    Vi kör med vagga, då behöver man varken skala eller kärna ur, bara dela i bitar, skära bort ev bruna delar, koka på svag värme med 1-2 dl vatten för en stor kastrull och sedan passera med vagga och sockra.

    Såg att Ica Maxi här sålde vagga.

    Lycka till, älskar lukten av nygjord äppelmos. Och den obligatoriska stora tallriken med varm äppelmos och mjölk.

  2. Angelica

    Ett litet tips 🙂 När jag gör äppelmos så använder jag mig av min assistent med passerade, eller vad det nu heter. Jag klyftor först äpplena, lägger i stor kastrull med liiite vatten o botten. När äpplena är småmjuka så åker dom ner i malen med skal och allt! Allt skal och snafs kommer ut för sig och moset för sig! Super lätt! Och jag slipper skala!

  3. Åsa

    Hej! Precis hittat hit, så glad, vilken härlig site!! Måste fråga om den fantastiska regnbågsrulltårtan, vilka färger (helst märke och färgnamn) använde du? Jag tycker det är så knepigt med färger, en del har fina namn men så blir det inte så snyggt tycker jag… Ser fram emot att följa din blogg nu, lycka till med äppelmoset! 🙂

    1. Carro

      Hej! Vad glad jag blir! Tack!
      Jag använder lite olika märken av färger, bla Wilton, Sugarflair Colours, Squires Kitchen. Pastafärger alltså! Lycka till!

Comments are closed.