Mockarutor med rostad kokos – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Mockarutor med rostad kokos

Idag kände jag bara för att baka en riktigt härlig klassiker! Kärleksmums, Fiffirutor, kokosrutor, kärt barn har många namn. Jag valde att rosta kokosen för att få fram mer smak, mums mums. Nu blir det fika till kidsen på gatan!

20140803-160455-57895939.jpg
Ca 30 rutor

300g smör
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
4 ägg
3.5 dl strösocker
7 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt

Glasyr:
75g smör
1 dl starkt kaffe
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl kokosflingor

1. Smält smöret och ställ att svalna något. Vispa ihop med mjölk och creme fraiche.

2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Häll i smörblandningen.

3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Vänd om med stora tag. Fyll en form 20*30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 30-35 min tills den är torr i mitten när du testar med en sticka. Låt svalna på galler.

4. Glasyr: smält smöret och vispa i resten av ingredienserna. Rosta kokosen snabbt i en torr panna.
Bred glasyren över kakan och strö över kokosen.

20140803-160656-58016166.jpg
Låt kakan vila under handduk tills den är helt sval. Den sätter sig då också och blir lättare att dela plus att glasyren behålls tjock och krämig om den bredes på en sval kaka. Jag brukar alltid börja pilla på den för tidigt för jag är så förbannat otålig och det resulterar alltid i att kakan spricker och jag får ett utbrott :0 Så låt den bara vara!

Hej hopp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.