En liten bakelse av kärlek – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

En liten bakelse av kärlek

Pride. Egentligen är det fullkomligt galet att vi ens har det i Sverige 2014. Galet och samtidigt underbart! Men har vi inte kommit längre tänker jag? Måste människor fortfarande kämpa och bevisa bevisa bevisa att man är olika, gillar olika saker, lever på olika sätt… Och då har vi ändå kommit en lång bit på väg!

I min drömvärld så lever alla människor med preciiiiis vem dom vill och skaffar barn med preciiiiis vem dom vill. Varför ska folk ens bry sig om vilka val andra människor gör i sina liv? Nä, jag säger så här. MER KÄRLEK ÅT FOLKET!

Här kommer en liten bakelse med citronsmak och marängsmörkräm med vit choklad. I regnbågens alla vackra färger, precis som det ska va! Njut!

20140802-121952-44392397.jpg
Ca 10 st

Botten:
3 ägg
1.5 dl strösocker
Skal av 2 citroner
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kokhett vatten
Pastafärger, röd, orange, gul, grön, blå och lila.

Marängsmörkräm:
3 äggvitor
3 dl strösocker
300g rumsvarmt smör
200g vit choklad

1. Botten: vispa ägg, socker och citronskal vitt och pösigt.

2. Sikta i mjöl och bakpulver och vänd om med stora tag så luften i smeten behålls.

3. Tillsätt det heta vattnet och vänd om igen så det blandas fint.

4. Portionera ut smeten i 6 skålar, färga, fyll i spritspåsar och rita streck i regnbågens alla färger på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda ca 5-7 min i 250 grader. Stjälp upp kakan ljummen på ett sockrat bakplåtspapper och dra av det gräddade pappret från kakan. Svalna under handduk.

6. Marängsmörkrämen:
Vispa äggvitor och socker för hand i en rostfri skål över ett vattenbad.
Dra av från plattan när sockret har smält helt.
Vispa nu med elvisp eller assistent tills det är vitt och fluffigt, ca 10 min på hög effekt.
När den har svalnat nästan helt, vispa sakta och tillsätt smöret i omgångar.
Fortsätt vispa sakta tills krämen svalnat helt. Smält chokladen låt svalna något och tillsätt den sen sakta under långsam vispning. Öka sen upp vispningen nån minut på högsta effekt! Nu ska den vara fluffig och len.

7. Montera: Bred ut ett lager marängsmörkräm på den hela avsvalnade kakan och rulla sen ihop till en korv åt valfritt håll. Ränder på tvären eller längs med. Smaksak.
Skär i skivor och lägg på en bricka. Tag resten av marängsmörkrämen och spritsa en fin topp på varje bakelse!

20140802-122106-44466635.jpg
Färga och fyll spritspåsar med de olika färgerna.

20140802-122142-44502293.jpg
Spritsa ut långa ränder på bakplåtspappret.

20140802-122220-44540974.jpg

20140802-123751-45471321.jpg
Fukta pappret lite lätt innan du drar av det från kakan så lossnar det lätt som en plätt!

20140802-123457-45297430.jpg
Bred på marängsmörkrämen men strunta i den sista snutten längst ner. Fyllningen pressas ändå ut ända till kanten när du rullar sen.

20140802-122423-44663055.jpg
Skär en skåra nästan helt igenom kakan nån cm från kanten. Då blir det lättare att få tull den första lilla knorren när du börjar rulla.

20140802-122751-44871136.jpg
Rulla in rulltårtan i bakplåtspapper och låt den vila i kylen en stund för att sätta sig.

20140802-123630-45390325.jpg
KLART!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Åååå va fin rulltårta! Denna ska jag baka till helgen när min bror fyller år.
    Men var kan jag köpa de olik färgern? Tips? 🙂

  2. Linnéa

    Sjukt coolt! Ser hur gott som hälst ut! 😛 vad är det för spritstyll som du använder till marängsmörkrämen på toppen? Ser inte riktigt ut som en stjärntyll. (Tycker jag…)

    Ha en finfin dag i värmen! 😉

  3. Helen

    Helt fantastiskt fin kaka, med ett väldigt fint budskap 🙂
    Chokladälskare som jag är, saknar jag dock den vita chokladen i receptet?

    Ha det gott!
    /Helen

    1. Caroline
      Caroline

      Tack snälla du! Det är mitt mission, att inspirera folk att baka 🙂 Receptet kanske ser krångligt ut men det är lättare än du tror när du väl sätter igång! Lycka till!

Comments are closed.