Frozen cheesecake är den ultimata efterrätten! Gott med nåt kallt efter en middag, perfekt att förbereda innan, uppskattat av alla, både stora som små och så går det att varierar i smak hur mycket som helst! Bara att rocka loss och testa sig fram!
Botten:
1.5 paket Oreo cookies
50g smält smör
250g hallon
3 äggulor
1.5 dl strösocker
200g creamcheese
4 dl grädde
6 mogna persikor
3 äggulor
1.5 dl strösocker
200g creamcheese
4 dl grädde
Jordgubbar
Blåbär
Hallon
Körsbär
1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm diameter. Mixa alla Oreokakor fint med smöret. Tryck ut massan jämnt i botten på formen.
2. Mixa hallonen fint och sila bort fröna. Blanda med äggulor, socker och creamcheese så det blir klumpfritt. Vispa grädden nästintill fast och vänd ner i hallonröran. Häll i formen. Ställ i frysen i 1 timme.
3. Skala persikorna och skär av fruktköttet. Mixa till slät puré med stavmixer och blanda sedan ihop precis som ovan. Häll i formen och plasta in. Frys över natten eller minst 6 timmar.
4. Innan servering. Tag fram formen och ställ en timme i kylen. Tag av springformens kant och ställ fram i rumstemperatur ca 30 min. Dekorera med frukt och bär!
Klart!
Mixa kakorna så fint det bara går.
Tryck ut purén med baksidan av en sked genom silen.
Det blir så fin färg av hallonen!
För att lagren inte ska blandas så måste hallonlagret ha frusit till en aning.
Tokgod!!! 🙂
Vad härligt!!! 🙂 🙂 🙂
Gud så god den där såg ut! Måste testa nästa gång det är middagsdags!!!