Peach Melba Cheesecake – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Peach Melba Cheesecake

Frozen cheesecake är den ultimata efterrätten! Gott med nåt kallt efter en middag, perfekt att förbereda innan, uppskattat av alla, både stora som små och så går det att varierar i smak hur mycket som helst! Bara att rocka loss och testa sig fram!

20140601-091240-33160365.jpg
Botten:
1.5 paket Oreo cookies
50g smält smör

250g hallon
3 äggulor
1.5 dl strösocker
200g creamcheese
4 dl grädde

6 mogna persikor
3 äggulor
1.5 dl strösocker
200g creamcheese
4 dl grädde

Jordgubbar
Blåbär
Hallon
Körsbär

1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm diameter. Mixa alla Oreokakor fint med smöret. Tryck ut massan jämnt i botten på formen.

2. Mixa hallonen fint och sila bort fröna. Blanda med äggulor, socker och creamcheese så det blir klumpfritt. Vispa grädden nästintill fast och vänd ner i hallonröran. Häll i formen. Ställ i frysen i 1 timme.

3. Skala persikorna och skär av fruktköttet. Mixa till slät puré med stavmixer och blanda sedan ihop precis som ovan. Häll i formen och plasta in. Frys över natten eller minst 6 timmar.

4. Innan servering. Tag fram formen och ställ en timme i kylen. Tag av springformens kant och ställ fram i rumstemperatur ca 30 min. Dekorera med frukt och bär!

Klart!

20140601-090720-32840879.jpg
Mixa kakorna så fint det bara går.

20140601-090814-32894121.jpg
Tryck ut purén med baksidan av en sked genom silen.

20140601-090912-32952743.jpg
Tryck ut smulorna jämnt.

20140601-090954-32994774.jpg
Det blir så fin färg av hallonen!

20140601-091033-33033897.jpg
För att lagren inte ska blandas så måste hallonlagret ha frusit till en aning.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.