Älska att baka

Vaniljkola med flingsalt

GOD JUL! ❤️
Ca 60 st

100g smör
2 dl grädde
3 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
2 msk glukossirap
1 tsk vaniljpulver

1. Smält smöret i en stor kastrull och tag av från värmen.


2. Tillsätt övriga ingredienser och koka till 120 grader. Gör kulprovet, tag 1 tsk av smeten och droppa ner i ett glas med iskallt vatten. Går det att forma en ganska så fast kula av den så är det klar.

3. Häll smeten i en form som är ca 20*20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt sen stelna över natten. Dela sen in i rutor och slå in i bakplåtspapper!

Glukossirap gör att smeten inte blir sockrig! Plus att kolan blir seg och blank

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.