Älska att baka

Petit choux semlor

Petit Choux:

3 dl vatten

100 g smör

2 dl vetemjöl

3 st ägg

Mandelmassa:

50 g sötmandel

0,5 dl florsocker

1 dl grädde

Topping:

2 dl vispad grädde

Florsocker

1. Petit choux:Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt vattnet, koka upp. Vispa ner mjölet så att det bildas en deg som släpper botten på kastrullen, ca 2 min. Tillsätt äggen, lite i taget och vispa slätt.Spritsa ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 40 min. Låt svalna.
2. MandelmassaMal mandeln fint. Blanda i florsockret.Vispa grädden och rör ner i mandelsockret, rör till en jämn smet.
3. Montera: Skär av ett litet lock på varje petit choux. Fyll med mandelmassa. Spritsa grädden snyggt ovanpå och lägg på locken. Sikta lite florsocker över.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.