Älska att baka

Mockarulle med chokladtopp

Det här är en av mina aaaaabsoluta favoritbakelser! Mockafyllningen är så suverän med de rostade nötterna och den lena chokladen! Inte alla svårt att göra, kör på nu!

8 bakelser

Rulltårtebotten:

3 ägg

2 dl socker

0,5 dl potatismjöl

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 dl mandelspån

 

Chokladgrädde:

2 dl grädde

0,5 dl socker

0,5 dl kakao

 

Mockakräm:

150 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

2 äggulor

1,5 msk snabbkaffe

 

Chokladgarnityr:

50 g choklad 70 %

1. Ugn 230 grader.

2. Rosta mandelspånen några minuter och strö ut på ett bakplåtspapper.

3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

4. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Vänd om med luftiga tag så att allt blandas ordentligt.

5. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

6. Stjälp upp kakan på bakplåtspappret med mandelspån.Fukta ugnspappret lätt och dra försiktigt av det från kakan.Låt svalna under handduk och gör under tiden fyllningen, chokladgrädden och chokladdekorationen.

7. Chokladgrädden:Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen 10 min, vispa sen upp.

8. Chokladdekorationen:Smält chokladen i vattenbad och spritsa sen ut 8 snygga mönster på ett bakplåtspapper, kyl.

9. Mockafyllningen:Rör ihop smör och florsocker och blanda i resten av ingredienserna.

10. Montering: Bred ut fyllningen jämnt på kakan och rulla ihop till en rulltårta. Dela i valfri storlek och ställ bitarna på högkant med skarven nedåt.Spritsa ut chokladgrädden på toppen och dekorera med chokladgarnityret på toppen av grädden.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.