Älska att baka

Del 6, bakelser

När jag tänker efter så gör jag ALDRIG bakelser. Jag kör på bullar, kakor, pajer eller nån tårta då och då men att bjuda på bakelser är sällsynt här hemma. 
Kriterier:Två olika sorters bakelser som varierar både i utseende och smak. 6 av varje sort. Tid: 80 min.
Jag hade en jättebra plan. Eftersom rulltårtan har blivit poppis igen så tänkte jag att det får utgöra grunden i båda mina bakelser. Vi har ju så sjuuuukt kort om tid…igen. Jag klantade till det så klart och råkade rulla in mitt fina mönster som jag pillat med på den ena bakelsen. Suck, där försvann ju halva grejen.
Lemoncurdhelvetet hann inte svalna så allt bara saggade ihop, bläääää…Det var varmt i tältet denna dag och mina chokladdekorationer slokade som törstiga hundar i öknen innan bedömningen. Faan då! Jag som var så nöjd med mina upphottade små kreationer! Birgitta och Johan tyckte inte om dom. ”Alldeles för lätt för att komma från dig” Jaja, jag får ta det som en komplimang ändå…att dom har höga förväntningar på mig. Men jag svor som en gammal surtant inombords…
Teknisk utmaning: Eclairer med mockafyllning. Tid: 90 min.
Kul! Jag har gjort petit chouxer förut och det måste ju vara samma typ av smet? Det gick ju finfint även om dom svullnade upp i ugnen som stora Skogaholmslimpor, men jag kände att min dag var räddad och jag hamnade i topp tre, mys mys!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.