Älska att baka

Rainbowcake


Antal portioner: 12 – 15 bitar

125 g smör
2,5 dl mjölk
5 st ägg
5,5 dl socker
2 dl kokos
5 st citroner, zest av
2 tsk citronessens
6,5 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 msk vaniljpulver
Pastafärg i grön, blå, röd, orange, rosa, turkos, gul

Fyllning:
400 g färskost
5 dl grädde
2 msk vaniljsocker
2 tsk citronessens

Garnering:
500 g vit choklad
Pastafärg i grön, blå, röd, orange, rosa, turkos, gul

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt svalna lite, tillsätt mjölken.

3. Vispa ägg och socker pösigt och rör i citronskalet.

4. Sikta ner mjöl, bakpulver, kokos och vaniljsocker. Tillsätt mjölkblandningen och blanda.

5. Dela upp smeten i sju lika delar och färga med färgpasta, gul, orange, röd, rosa, lila, blå och grön.

6. Fördela de olika smeterna i sju  engångspajformar, smorda med smör och ströade med kokos.
Grädda bottnarna i ca 10 min.

7. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen.

8. Klä en sockerkaksform med plastfilm och börja montera kakan med fyllningen emellan. Varva bottnar med fyllning tills formen är fylld. Tryck till alla bottnar bestämt en gång sist av allt.

9. Vänd på formen och stjälp upp kakan på bänken. Tag bort plasten och spackla tårtan med resten av krämen. Kyl 10 min.

10. Smält vit choklad i vattenbad och häll i sju olika påsar.
Färga i olika färger och massera påsarna så de blandas ordentligt var för sig.
Klipp ett litet hål i hörnan på varje påse och börja ringla över färg efter färg över kakan. Kyl gärna mellan färgerna så de stelnar till litegrann.

Klaaaaaaart!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Gaaaaah seriöst denna kommer jag aldrig klara hehe, men ska försöka till mitt kalas i Juni eller till Pride!:)) kram

Comments are closed.