Älska att baka

Bagels

Ett recept av Johan Sörberg

(Foto: Robin Persson/7:an)

400g vatten
680g vetemjöl
30g jäst
16g salt
16g socker

Topping:
Valfria frön

1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt alla övriga ingredienser och jobba ihop till en smidig deg.

2. Dela 10 bitar och runddriv. Låt vila 10 min.

3. Gör ett hål i mitten på varje del och jäs 30-40 min.

4. Sjud upp vatten i en djup panna och låt dom sjuda 1 min på varje sida.

5. Tag upp, pensla med ägg och strö över toppingen.

6. Grädda i 210 grader i 15-20 min tills dom har en gyllenbrun färg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Hej gumman du var är det för svarta frön som är på bilden?

    Kram jessica

    Svar:
    Hello! Det är linfrön! Men svarta vallmofrön är också suuuuupergott!
    Caroline Ahlqvist
Comments are closed.