Hallonmazarinen – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Hallonmazarinen

3 små pajer

Ingredienser
Mördeg:
260 g vetemjöl
200 g smör
100 g socker
1 ägg
5 g salt

Hallonfyllning:
185 g mandelmassa
80 g smör
1 ägg
2 äggulor
4 g vaniljsocker
9 g vetemjöl
1 dl mosade hallon
(spar 3 st till garnering)

Glasyr:
florsocker
vatten

Gör så här
1. Ugn 175 grader.
2.Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
Klä 3 små formar med mördegen och grädda pajskalen i 7 min.
3. Hallonfyllning:
Riv mandelmassan och blanda den ordentligt med smöret.
4. Blanda ner ett ägg i taget, rör om.
5. Blanda ner vaniljsockret, mjölet och blanda
till en smidig massa.
6. Lägg ett tunt lager mosade hallon i formarna och häll sen
över mazarinmassan över så det täcker.
7. Grädda ca 20 min till gyllenbrun färg.
8. Rör ihop några mosade hallon (gärna silade så fröna försvinner)
med florsocker och bred på pajerna.
9. Garnera dina hallonmazarintarteletter med hallon och
spritsade mönster av florsockerglasyr.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.