Älska att baka

Milanostänger

Ett recept av Birgitta Rasmusson.
Ca 30 st
4.5 dl vetemjöl

200 g smör

3/4 dl strösocker

1 äggula
Fyllning:

200 g mandelmassa

3 äggvitor
Pensling och garnering:

Äggvita

Socker

Ca 35 g mandelspån
1. Ugn 20 grader.
2. Arbeta snabbt ihop mjöl, smör, socker och äggula till en deg och låt den vila kallt några timmar.
3. Riv mandelmassan och tillsätt äggvitan till en smidig massa.
4. Kavla ut degen till två långa längder, ca 1 dm bred. Spritsa ut en lång korv mandelmassa i mitten på längderna och rulla sen ihop så skarven hamnar under mot bänken. Skär 15 bitar per längd och placera ut på plåt.
5. Pensla med äggvita, strö lite socker på och avsluta med mandelspån på toppen.
6. Grädda i ca 10 min tills de har fått fin färg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    för lite mjöl, degen spricker . Går ej att vända! För mycket äggvita fyllningen rinner. Inget bra recept! men blev gott ändå, tänker byta recept nästa gång.

  2. Fiona

    Undrar vilket är det bästa sätt att förvara dessa? Frysa? Tänkte göra dem på en fredag men ätas först på sön.

Comments are closed.