Älska att baka

Ingefärscookies med choklad!


Stora som tefat ska dom va!
Ca 20 st (eller 40 mindre)

125g rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 ägg
2 msk mörk brödsirap
1 tsk vaniljpulver
4 dl vetemjöl
3 tsk ruven färsk ingefära
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
150g 70% choklad
1. Rör smör och allt socker mjukt och smidigt.

2. Tillsätt ägg och sirap.

3. Blanda vetemjöl, vaniljpulver, ingefära, bakpulver, bikarbonat och salt och tillsätt i smeten. Blanda väl.

4. Hacka chokladen i cm stora bitar och tillsätt dem i degen.

5. Forma den kladdiga degen till en korv och plasta in och lägg i kylen några timmar så den sväller och sätter sig lite.

6. Ugn 175 grader. Forma snabbt till 20 eller 40 bollar och placera på plåt klädd med bakplåtspapper. Håll stora mellanrum då dom flyter ut rejält under gräddningen.Grädda i ca 12 min och låt dom sedan svalna på plåten!

Tips! Doppa halva kakorna i smält mörk choklad…muuuuuuuums!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.