Ca 8 st
2 mosade bananer
4 ägg
4 dl sojamjölk
1 dl hirsflingor
1 dl kokosmjöl
2 dl glutenfri mix
1.5 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
200g choklad
Chokladsås:
1.5 msk smör
2 msk kakao
1 msk ljus sirap
2 msk strösocker
1 dl grädde
1. Rör ihop alla torra ingredienser.
2. Vispa ihop de mosade bananerna med ägg och sojamjölk.
3. Vispa ihop allting och låt stå och svälla i 10 min. Tillsätt hackad choklad.
4. Grädda våfflorna gyllenbruna.
Chokladsås:
1. Smält smöret och vispa ner kakaon.
2. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i några minuter under omrörning tills det tjocknar fint.
Servera våfflorna med skivad banan och chokladsååååååås!!!