Älska att baka

Choklad & hallontårta

Choklad och hallon. Enkelt, klassiskt och sååååå gott!!!
Den här gjorde jag idag när svärmor och svärfar skulle komma på fika.

Gör en vaniljbotten enligt 3 lika receptet. Jag tog 4 ägg till den här lilla polarn.

Chokladkräm:
75g mörk choklad
75g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Rör smöret klumpfritt och smidigt och tillsätt florsockret.

3. Tillsätt den något avsvalnade chokladen och rör till en krämig chokladmassa.

Hallonmousse:
2 dl frusna hallon
1 msk socker
2 msk cremefraîche

1. Tina hallonen i en kastrull och släng i sockret. Låt puttra nån minut och mosa med gaffel. Låt svalna helt.

2. Rör i cremefraîchen till en jämn mousse.

Chokladspackel & fyllning:
3 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl kakao

1. Vispa slarvigt ihop allt i en bunke och ställ i kylen i 20 min.

2. Vispa snabbt upp till ett spritsbart fluff.
Montering:

1. Dela kakan i 4 bottnar.

2. Fyll med ett lager chokladkräm, ett lager hallonmousse och ett lager chokladgrädde.

3. Plasta in och ställ åt sidan i nån timme eller i kylen över natten.

4. Spackla hela tårtan med chokladgrädden och toppa tårtan med hallon.
Klart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.