Ca 15 st
Botten:2 st ägg 1 dl socker 0,5 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver
Vaniljkräm:2 dl mjölk 0,25 dl grädde 1,5 st vaniljstång 0,75 dl socker 3 st äggulor 2 msk vetemjöl 20 g smör
Fyllning/topping:2 dl vispad grädde 1 dl mosade hallon 300 g grön marsipan florsocker
1. Botten:Värm ugnen till 150 grader varmluft. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Bred ut smeten i en form 20#30 cm klädd med bakplåtspapper.Grädda ca 25 min. Låt svalna under handduk och stansa sen ut 15 ringar ca 5cm diameter.
2. VaniljkrämHäll mjölk, grädde och delad vaniljstång i en kastrull, koka upp och låt sen stå och svalna nån timme.Vispa äggulorna och tillsätt socker och mjöl, vispa vitt. Värm på vaniljmjölken igen och häll ner i äggblandningen, vispa. Häll alltihop i en kastrull igen och sjud till önskad konsistens, rör hela tiden. Dra av från värmen och klicka i smöret som smälts ner och rörs om, kyl.
3. Montera tårtorna Bred ett tunt lager mosade hallon på alla 10 bottnar. Klicka försiktigt ut lite vaniljkräm på hallonlagret och bred ut nästan till kanten.Vispa grädden och spritsa ut en rundel av grädde på vaniljkrämen så att det blir till en kupol.Kavla ut den blåa marsipanen tunt och stansa ut rundlar ca 10cm diameter. Forma rundeln som en liten skål med hjälp av t.ex. baksidan av en tesked eller ett ägg. Placera skålen över tårtan, tryck försiktigt till kanterna och skär bort överflödig marsipan runtom.Pudra över florsocker.
Miniprinsesstårta
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.