God morgon folket!
Kokospannkakor, jajemen! Och goda! Riktigt goda!
Låt smeten svälla en stund bara så blir det så bra sååååå! Kidsen älskade dom 🙂 Servera med bär eller frukt!
Detta är ett recept i samarbete med Risenta som säljer alla möjliga mjöler, nötter och fröer och finns i de flesta mataffärer. Många bra glutenfria produkter som är inne nu finns i deras hyllor så det är bara att botanisera hejvilt 🙂
Gå också in på Recept.nu för att kolla in fler filmer och recept! Där ligger även alla våra recept från Hela Sverige Bakar, visste ni det? Ni kanske känner för att testa på nån gammal teknisk utmaning så här i vintermörkret? Krokan, Tarte Tatin, Sankt Honore´…;)
Kokospannkakor
2 1/2 dl mjölk/rismjölk
2 ägg
1/2 msk Risenta rårörsocker alt. en knivsudd vaniljextrakt
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
3/4 dl Risenta kokosmjöl
3 msk majsstärkelse
1. Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten svälla ett par minuter.
2.Skeda ut små pannkakor, ca 5 cm i diameter, med en sked i torr teflonpanna. Stek pannkakorna på låg värme tills de fått fin färg på båda sidor.
Om man är allergisk mot majs har du ngt förslag på vad man kan byta ut majsstärkelsen mot?
Men tack snälla, dottern ska ha övernattningsgäster nästa helg som är glutenintoleranta. Fantastiskt bra! Kanon det här! Tips som tack: Tävla hos min vän Anna: http://haga26.se/ 🙂