Ca 100 småkakor
225g smör
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200g mörk choklad
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl kakao
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
120 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
1 krm salt
1. Smält smör och choklad var för sig och låt svalna något. 2. Blanda smör och socker och tillsätt vaniljsockret.3. Rör i den smälta chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt ägget och rör om igen.4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i chokladen. Degen ska precis släppa bunkens kanter. 5. Knåda degen så den går ihop och plasta sen in och kyl nån timme.
6. Ugn 175 grader.7. Knåda degen för att få den smidig igen och kavla ut den till ca 3 mm tjocklek mellan två bakplåtspapper.8. Stansa ut runda kakor i valfri size och lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 12 min.
9. Låt kakorna svalna helt på plåten.
10. Gör fyllningen.Rör smöret mjukt och sikta i florsockret och vaniljsockret. Vispa i mjölken och sist saltet. Lägg en klick fyllning på hälften av kakorna och sätt ihop två och två!Gottgottigottgott!!’