Älska att baka

Dagens recept från mässan!

Jajemen! Jag fortsätter med min maratonbakning även idag. Härligt! Nu sitter jag och käkar lunch en snabbis medan 70 bullar ligger på jäsning. Det är lite kul att se..folk kommer som flugor kring en sockerbit och flockas omkring dom fyllda plåtarna. ”När ska dom gräddas egentligen???” ”Vi vill ha bullar NUUUUU!!!” Bullar går alltid hem 🙂

Dagens bakning:
Bullar, Kladdkakecupcakes och chocolate chip cookies, kolla recepten från gårdagen.

Havredrömmar

IMG_1207.JPG

125 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2dl mjöl
2dl havregryn
1 tsk bakpulver

1. Blanda alla ingredienser till en smidig och jämn kakdeg. Dela degen i 30 delar och rulla till bollar. Placera på plåt med bakplåtspapper och tryck till lite lätt på varje boll.

2. Grädda ca 13 min i 180 grader. Låt svalna på plåt.

Tips!
Det är jättegott att lägga lite choklad emellan två kakor och klämma ihop. Vips så har ni fått en fylld kaka!

Chokladtårta med Lakritsfyllning:

350g rumsvarmt smör
4 msk Lakritsextrakt
1.5 tsk salmiaksalt
8 dl florsocker
2 msk mjölk

1. Vispa smöret vitt och pösigt i hög hastighet.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt vispa på hög effekt!

Nu måste jag fortsätta! Hej hopp!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. J

    Ååå, om jag kunde baka lika bra som du….o inte minst hade din härliga energi :). Jag testar många av dina recept. I min familj är det jag som får fylla allas frysar…..hinner aldrig baka så det räcker till min egna frys. Heja på du är källa till energi!!!

    1. Carro

      Ååååh vad kul att höra! Fortsätt baka på och förse dina nära och kära med gottis! Dom ska bara glada som har en bakfantast i familjen! Kraaaaaam!

  2. Mariette

    Åååå allt du bakat på mässan är sååå gott! Speciellt choklad och laktitstårtan!
    En fråga! Laktitsextrakt, är det samma sak som ”lakrtitspulver för bakning” ( har hemma från laktitsfabriken) eller är det något annat?
    (Nybörjarbakare)

Comments are closed.