Man behöver inte bara servera kladdkaka i klassisk form. Det här är ett roligare sätt att göra dom på!
100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
Chokladmousse:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl kakao
1. Smält smöret och låt svalna något.
2. Vispa ägg och socker pösigt och häll i smöret.
3. Tillsätt övriga ingredienser och vänd om till en smidig smet. Fyll formar och grädda.
4. Chokladmousse:
Vispa ihop grädde, socker och kakao så att det precis går ihop. Ställ i kylen i 15 min, tag fram och vispa upp till fluff!
Spritsa alla avsvalnade cupcakes och dekorera med bär, nötter eller strössel.
Vilken ugnstemperatur och hur länge ska de gräddas? De ser jättegoda ut!