Dom här små bröden är perfekta att ha ett gäng av i frysen. Dom går åt snabbt både till frukost och mellis. Jag gör alltid dubbel sats.
20g ekologisk jäst
7 dl vatten
2 ägg
1 msk salt
1.5 dl mörk bröd sirap
1.3 kg rågsikt
1 dl krossade linfrön
3 dl solroskärnor
1. Ljumma vattnet och lös jästen.
2. Tillsätt alla övriga ingredienser men tillsätt mjölet lite i sänder så inte degen blir för mjölstinn. Jobba degen tills den släpper bunkens kanter och känns smidig, jämn och fin. Jämna till degen och för den rund, täck över med plastfilm. Jäs till dubbel storlek ca 2 timmar.
3. Dela degen i 25 bitar och gör bollar, placera på plåt. Strö över lite mjöl på toppen. Jäs igen tills bollen stunsar tillbaka när du petar till den med fingret, ca 2 timmar.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min i 225 graders värme tills dom fått en gyllenbrun fin färg. Svalna på galler.
Tips!
Släng i en näve russin i degen!
Tack för fin blogg! Blev jästmängden rätt?
Tack! 🙂
Jajemen! Jästmängden stämmer men kräver en längre jästid. Mer smak och saftigare bröd! Mmmmmm 😉
I love reading a post that will make people think. Also, many thanks
for permitting me to comment!