Varje jul så gör jag en gigantisk saffranskrans med smarrig fyllning.
Receptet är detsamma som till mina lussebullar och fyllningen likaså.
Hur gör man kransen? Toklätt!
1. Kavla ut hela degen till en stor rektangel, ca 1/2 cm tjock.
2. Bred på fyllningen och rulla ihop den som en rulltårta. Forma en stor ring och nyp ihop ändarna hårt. Kläm den hela vägen runt då att den blir lite spetsig uppåt, lite högre liksom.
3. Tag en sax och klipp en massa klipp tvärs över korven ner mot bänken med ca 3 cm mellanrum och spar en cm i botten.
4. Lägg sen varannan snibb åt höger och varannan åt vänster och jämna till alla yttre snibbar runtom så kransen inte blir så spretig.
5. Jäs övertäckt 90 min och grädda sen i 225 grader ca 30 min. Lägg folie över kransen när den gått tillräckligt med färg för den här rejäla pjäsen tar lite mer tid att få genomgräddad.
Pensla med sockerlag och strö över pärlsocker!