Älska att baka

Ett riktigt härligt knäckebröd!

IMG_9875.JPGPå imorgon ska vi på kräftskiva och vi kör knytis alla familjerna. Älskar sånt! Jag ska bidra med knäckebröd, baguetter och en efterrätt. Efterrätten har jag inte klurat ut än men knäckebrödet gjorde jag igår och det blev kanoooooon!

Ca 80 små bröd

10g ekologisk jäst
4 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 tsk stött fänkål
1 msk dillfrön
1 msk honung
1/2 dl sesamfrön
5.5 dl rågsikt
4 dl grahamsmjöl

Sesamfrön och flingsalt som topping.

1. Lös jästen i det ljumma vattnet och blanda sen ihop alla ingredienser till en smidig deg. Jäs övertäckt i 2 timmar.

2. Dela degen i 5 klumpar och kavla ut varje klump så tunt du bara kan på bakplåtspapper. Skär ut i valfri form och pensla lite slarvigt med vatten. Strö över sesamfrön och flingsalt.

3. Grädda ca 7-8 min i 250 grader tills knäckebröden är gyllenbruna!

Förvara i plåtburk….om du kan, hehe. Dom här kommer att gå åt fort tror jag. Jag har redan norpat åt mig flera stycken.

IMG_9845-0.JPG

IMG_9849.JPG

 

IMG_9850.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Shawn

    I’m gone to inform my little brother, that he should also pay
    a quick visit this blog on regular basis to take updated from most up-to-date information.

    1. Caroline

      Jaaa! Vet du, det blir nog en gigantisk äppelpaj! Gott, enkelt, mmmm, japp!

      Kram! Håll koll imorgon när Color Run går! Vi startar vid Tantolunden 🙂

Comments are closed.