Idag har det varit en sån där dag som förlänger livet med några år. Det måste den bara ha gjort för den var så härlig!
I morse susade jag till Vallentuna för att lämna kidsen hos farsan. Idag skulle det nämligen bakas sötebröd hos Camumma i Åkersberga igen! Längtar längtat längtat! Vi körde ju en bakdag för några veckor sen och då var det bröd och tårtor som var i fokus.
Moss hängde med och låg utanför bagarstugan hela dan och spanade medan vi bakade järnet så det doftade i hela Norrort. Kransar, längder, bullar med fyllning, bullar utan fyllning och wienerbröd. Vaniljkräm, äppelmos, kardemumma, mandelmassa och vaniljsmör hade vi att jobba med som fyllning och topping. Herregud, det blev en lätt lunch och lite mer bastant fika 😉
Tack för ännu en härlig dag idag Catarina! Småkakor nästa gång kanske?
Imorgon lägger jag ut ett superbra recept på wienerbröd så ni har nåt roligt att göra i köket i helgen =) God natt!
Hahahahaha! Jaha. Trodde nästan det var magi! 😀
Sorry, bild 2.
Hej!
Förlåt men vad stårr brickan/plåten på (bild 1)? Ser ut som att den flyger haha!
:’-D
Hahaha! Det är en stor bageriugn och på den finns pinnar som man kan dra ut och ställa plåtarna på! 🙂
Vilken mysig dag 🙂
Något tips på bullfyllning med mandelmassa i ? 🙂
Mmmm, mandelmassa tycker jag passar till så mycket! Jag brukar blanda det med choklad, riven eller ganache, bär av olika slag, hallon, krusbär, jordgubbar, sylt, mos eller bara vanilj, kardemumma eller kanel! Bara att rocka loss och testa det du har hemma!
Lycka till och hör gärna av dig om du kläckt nån ny härlig kombo!
Hej
Kan du inte ge lite tips på hur man gör FINASTE bullarna o längderna. Inte själva receptet men hur man ”viker”. Tack för en jättetrevlig blogg.
Kram
Hej!
Jamen det ska jag absolut göra! Tänkte filma nån dag men måste nog vänta tills kidsens sommarlov är slut så jag får vara ifred, hehe. Loooovar att göra ett bullinlägg med massa olika varianter av vikningar och snurror! Tack för tipset!