Ibland får jag till det, mums mums!Enkelt och såååååå sjukt gott!
Ca 30 bitar
150g turkisk peppar
3 dl rörsocker
3 msk ljus sirap
1.5 dl grädde
100g vit choklad
30g smör
1 msk vaniljsocker
Svart pastafärg
1 tsk flingsalt
1. Mortla Turkisk peppar till fint pulver.
2. Blanda Turkisk peppar, socker, sirap, grädde och vit choklad och koka tills den börjar se lite fet ut och släpper kanterna på kastrullen. Fudgen är färdigkokad när den håller kulprovet. Kulprov: tag 1 tsk smet och häll i ett iskallt glas vatten. Om det går att forma en kula av smeten så är den klar.
3. Tag en liten klutt pastafärg och rör ner i smeten.
4. Klicka ner smör och vaniljsocker och vispa med elvisp tills det blir tydliga spår av vispen och smeten blir matt. Ca 5 min.
5. Fördela smeten i en form ca 20*20 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt svalna något innan det ställs in i kylen över natten.
6. Skär i kuber och njuuuuuuuut!!!
Supergott! Hela familjen slukade dem i ett nafs!
tänkte på det där med temperatur.. vilken temperatur skall man upp i?
Gjort dessa idag! Så goda!!!
Mums
Åhhh vad det låter gott! *drägla* älskar lakrits!
Kram på dig!
Detta ska jag definitivt testa! Låter hur gott som helst, lakrits fanatiker som jag är! (^ ^)
Kram på dig <3