Jamen det här är väl somrigt ändå? En hög med pannkakor staplade på varandra med fluffig hallongrädde emellan! Pannkaksreceptet har jag fått från pappa. Han är master of pancakes och det blir superbra varje gång, till och med för mig som är sämst på att grädda pannkakor!
Pannkakssmet:
6 ägg
7.5 dl röd mjölk
3.75 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk salt
Fyllning:
1 L grädde
3 dl turkisk yoghurt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
200g hallon
Hallon och blåbär
1. Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten och låt stå en kvart för att svälla lite. Grädda pannkakorna på medelvärme med lite smör i pannan. Det blir ca 12 st. Låt svalna.
2. Vispa grädden ganska hårt tillsammans med socker och vaniljpulver. Vänd ner mosade hallon och yoghurt.
3. Lägg ihop tårtan med fyllning mellan alla lager. Dekorera med hallon och blåbär eller andra bär!
Pannkakstårta, åh så gott! Kan tänka mig att grädda så fort det blir svalare 🙂 Något jag gjort värmen till trots är att baka bullar, mindre (mycket mindre) jäst, kall jäst och dagen efter så underhöll jag hela släkten med ”slänga katten” jag viftade runt med den där degen så det stod härliga till. Alla fick sig ett gott skratt , inklusive jag! Men vilken deg! Vilka bullar! Inte sista gången det görs här. Njut nu av er semester
Hihi vad glad jag blir!!! Tack för att du berättar! Det är sååå himla kul när folk bakar mina recept och kommer med synpunkter! Tack!!!
I Stockholm är den röda mjölken den fetaste 🙂
RÖD – (standardmjölk) 3%
GRÖN – (mellanmjölk) 1,5%
BLÅ – (lättmjölk) 0,5%
GUL- (minimjölk) 0,1%
Grymt! Tack! 🙂
Hej! Ser fantastiskt ut, måste prova det! Men jag bara undrar vad ”röd mjölk” är för er? För här nere i Skåne är röd mjölk = lättmjölken 😉
Va! Oj då! Bra, då vet jag, haha! Här i Stockholmo är röd mjölk den fetaste 🙂