Älska att baka

Crunchiga kakor

Dom här kakorna är ganska stora, lite sega i mitten, luftiga och så lite crunch på det! Gott gott gott! Nästa gång ska jag nog tillsätta lite russin i degen också. Mmmmmmm…

20140709-173301-63181991.jpg
Ca 35 kakor

5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
250g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
4 dl havregryn
3 dl corn flakes

1. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt så det blir fritt från klumpar.

2. Vispa smör och allt socker i 5 min tills det blir fluffigt. Knäck i äggen och vaniljextrakt och vispa nån minut igen.

3. Blanda i mjölblandningen så det blir en slät kakdeg.

4. Tillsätt havregryn och flingor och blanda allt.

5. Skeda upp 35 kakor på plåtar med bakplåtspapper och tryck till lite lätt.

6. Grädda i ca 15 min i 175 grader tills kakorna blivit gyllenbruna. Låt svalna på plåten.

20140708-222055-80455845.jpg
Fluffigt smör och socker.

20140708-222119-80479483.jpg
Blanda i flingor och havregryn med stora tag.

20140708-222159-80519412.jpg
Håll avståndet mellan kakorna då dom flyter ut en del under gräddningen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Mumsigt!! Älskar din blogg, så härlig 🙂 Jag är en hyfsat van bagerska men igår….skulle ge mig på en äggkräm till en rice krispies tårta för första gången. Första försöket blev krämen tjock men skar sig (för varmt, gulorna tålde tydligen inte det) andra försöket så tjocknade den men jag blev feg och tog bort den från värmen men den blev ju som e sås. Så aaaaaalllt rann ju utanför….. Så min fråga hur länge ska jag sjuda, vad gör jag för fel!Du har kanske nåt tips?;) Ps kommer alldrig ge mig, ger mig f*n på att det ska gå ds 🙂

    1. Caroline

      Hej Angelica och tack för dina varma ord! Vad kul att du gillar min blogg!
      Äggkräm måste sjudas sakta sakta sakta. Tålamod och inte brassa på för mycket värme för då koagulerar äggulorna som du sa och det ser ut som gul keso i kastrullen. Så testa igen men håll längre stubin, värm sakta, då hänger du med och kan kontrollera resultatet bättre!

      Lycka till! Skam den som ger sig! Och dessutom är det ju misstagen som lär dig att bli en bättre hemmagabare! Tänk så varje gång det går åt helvete, hehe, det försöker jag att göra. Jag kastar nåt hårt i golvet och skriker nåt riktigt fult, sen sansar jag mig och börjar analysera, vad kan ha gått fel, vad ska jag ändra till nästa gång för att lyckas? Bakning är kemi!

      Kraaaaam!

Comments are closed.