Älska att baka

Bästa Chokladtårtan!




Om man älskar choklad och inte kan få för mycket choklad. Då jädrar i min lådda ska man baka denna himmelska pjäs! Mäktig, saftig, ljuvlig fyllning, många lager, hahaha! Myyyyyyyyys!!!

Botten:
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 tsk vaniljpulver
2 msk nescafepulver
2.5 dl gammaldags mjölk
1 dl neutral olja
2 ägg
2.5 dl kokande vatten

Fyllning och spackel:
350g rumsvarmt smör
2.5 dl kakao
12 dl florsocker
1.5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 msk nescafepulver


1. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljpulver och mortlat nescafepulver.

2. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.

3. Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.

4. Fyll två smorda formar med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formarna. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 180 grader. Stick ner en tandpetare och känn att den inte är kladdig, då återstår lite mer gräddning.

Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar.

5. Fyllning och spackel:
Rör smöret mjukt och sikta ner kakao, florsocker, vaniljsocker och mortlad nescafepulver. Blanda. Tillsätt mjölken och vispa fluffigt.

6. Dela varje botten i 2 lager. Bred på fyllning på varje botten och lägg dom på varandra. Spackla eller spritsa tårtan med resterande fyllning!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Ser hur läcker ut som helst. Hur många grader har du på ugnen?

    Svar:
    Nämen herregud det har jag glömt att skriva! 180 grader!
Comments are closed.