God dag, god dag!
Jag tycker vi inleder veckan med att låta oss sukta efter saftigt chokladiga muffins med en rosa fluffig hallonfrosting på. Ni fattar, sjukt gott! Nåt att baka till helgen tycker jag!
Kolla även in Recept.nu för fler filmer ”Se & gör”
Ha en härlig vecka nu!
CHOKLADCUPCAKES
2 st ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl kakao
HALLONFROSTING
2 dl färskost
1.5 dl florsocker
0.5 dl hallon
1. Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp.
2. Smält smör och blanda i mjölk. Tillsätt mjölkblandningen i dom vispade äggen.
3.Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i ägg och
mjölkblandningen. Rör om tills alla klumpar försvunnit.
4. Dela upp smeten i muffinsformar på en plåt. Använd dubbla formar eller muffinsplåt så muffinsen reser sig på höjden istället för att bli platta. Grädda i ugnen i 180 grader i cirka 15 minuter.
När dina muffins är färdiggräddade, låt dom svalna i kylskåp så blir dom saftiga!
5. Rör ihop allt till frostingen och spritsa ut över dina muffins.
Först rörde du i en väldigt mörk smet och sedan blev den helt plötsligt ljus och tjock efter klippningen. Hur gjorde du? Fortsatte du bara att röra eller tillsatte du mer av någonting?
Mmm läckra. Har bakat cupcakes två gånger. Det är en fröjd för ögat men muffins delen är så torr. Det är som med de vita sockerpasta tårtorna vackra titta på men smaken är inget och hurra förr.
Prova att sänka ungstiden några minuter, även om cupcakes inte ska vara kladdiga är det gott ändå!