Älska att baka

Min bästa bästa köttfärspaj!

Jag har skrivit om den här pajen förut och även lagat den i Nyhetsmorgon. Men det är inte för inte som den återkommer för jag älskar den!
Den är min favorit hör hemma och självklart vill jag att ni ska testa den också!

I samarbete med Recept.nu, varsågoda, Glutenfri Köttfärspaj!

GLUTENFRI KÖTTFÄRSPAJ
6 port

Botten:
2.5 dl 100% rena havregryn
2.5 dl majsmjöl
150g smält smör
1 dl kesella

Fyllning:
400g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon (140g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk oregano, finhackad
2 dl creme fraiche
20 svarta oliver
1 dl soltorkade tomater, finhackade
3 ägg
1 dl riven parmesanost
2 tomater
1/2 rödlök i tunna skivor

1. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en pajform.

2. Förgrädda skalet i 15 min i 225 grader.

3. Bryn färsen i smör och tillsätt finhackad bacon, gul lök och vitlök och fräs tills löken är genomskinlig och baconen fått färg.

4. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Rör i creme fraiche och soltorkade tomater och koka ihop i 5 minuter. Tag av från värmen.

5. Rör ihop äggen lite snabbt och häll i färsen. Hacka oliverna och tillsätt.

6. Fyll pajskalet och strö över osten och lägg på skivad tomat. Grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen.

7. Strö över tunna ringar av rödlök och lite oregano. Servera med en härlig sallad!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.