Jag har skrivit om den här pajen förut och även lagat den i Nyhetsmorgon. Men det är inte för inte som den återkommer för jag älskar den!
Den är min favorit hör hemma och självklart vill jag att ni ska testa den också!
I samarbete med Recept.nu, varsågoda, Glutenfri Köttfärspaj!
GLUTENFRI KÖTTFÄRSPAJ
6 port
Botten:
2.5 dl 100% rena havregryn
2.5 dl majsmjöl
150g smält smör
1 dl kesella
Fyllning:
400g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon (140g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk oregano, finhackad
2 dl creme fraiche
20 svarta oliver
1 dl soltorkade tomater, finhackade
3 ägg
1 dl riven parmesanost
2 tomater
1/2 rödlök i tunna skivor
1. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en pajform.
2. Förgrädda skalet i 15 min i 225 grader.
3. Bryn färsen i smör och tillsätt finhackad bacon, gul lök och vitlök och fräs tills löken är genomskinlig och baconen fått färg.
4. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Rör i creme fraiche och soltorkade tomater och koka ihop i 5 minuter. Tag av från värmen.
5. Rör ihop äggen lite snabbt och häll i färsen. Hacka oliverna och tillsätt.
6. Fyll pajskalet och strö över osten och lägg på skivad tomat. Grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen.
7. Strö över tunna ringar av rödlök och lite oregano. Servera med en härlig sallad!