Älska att baka

Provsmakning av bröllopstårta, massera fölk och styrelsemöte..

Så ser min torsdag ut. En full dag men bara härliga uppdrag! Har precis fått veta att jag blir ledig imorgon så då blir det Paleoglass med chokladsmak till er som jag lovat, gottgottigottgott till fredagsmyset!

IMG_3402.JPG
Chokladbotten, choklad/lakritsmousse, marängbotten med puffat ris penslad med mörk choklad, hallongrädde, vaniljbotten, choklad/lakritssmörkräm åsså spacklad med chokladmousse! Det låter väl gott? Tårtan ska bli 3 våningar hög, till 80 pers. Bröllopet äger rum om två veckor. Trenden går åt mörka tårtor nu vilket jag älskar! Mustiga, rustika tårtor med äkta blommor, inget jävla vitt, prinsessigt, fluffigt, usch så trist tycker jag! Gjorde en extra tårta till styrelsemötet ikväll som äger rum hos oss den här gången. Hoppas gubbarna och tanterna gillar den..

Hörni! Nu är det middagsdate och jag har sjuk idétorka men några kycklingfiléer ligger på tining…blir nån gryta med ris tror jag.

Hej hej!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Åhh har du recept på denna coola blandning? E så nyfiken på marängbotten med puffat ris penslad med mörk choklad 🙂

  2. Gülay

    Här kommer ett tips till lycklingen-:) Favorit hos oss.
    600 g kycklingfile
    1 stor morot
    1 broccoli
    Några nävar cashewnötter
    1 dl sesamolja
    2 vitlöksklyftor
    2 msk röd currypasta
    1 lime, saften och skalet
    1-2 msk flytande honung
    2 msk soja
    1 burk kokosmjölk, 400 ml
    Flingsalt och nymalen svartpeppar
    Serveras med jasminris eller vanligt ris och sallad
    Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar. Används innerfiléerna behövs inte detta. Skala och dela moroten i tunna stavar. Broccolin i buketter.
    Hetta upp hälften av sesamoljan i en panna och bryn kyckling och morötter och broccoli runtom i ca 4-5 minuter. Rör om hela tiden så att det inte bränns.
    Pressa ner vitlöken, häll på resten av sesamoljan, röda currypastan, limesaft och skal samt honung. Rör om och låt puttra ihop 1 minut.
    Tillsätt kokosmjölken och låt sjuda i ca 4 minuter eller tills kycklingen är klar.
    Om man vill tillsätter man cashewnötter.
    Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Comments are closed.