Idag börjar jag med mitt lite mer hälsosamma leverne. 🙂 Måste bli av med sockerberoende och kapa gluten och mjölkprodukter.
Så när sötsuget sätter in är det här perfekt tycker jag. Morotsstavar doppade i mandelsmör! Såååå enkelt att göra själv om du bara har en matberedare. Jag kör på en liten nöthackare som är ett jädra drag i. Det tar bara några futtiga minuter så börjar oljan tränga ut ur nötterna! Ser magiskt ut! Det är nämligen det som måste ske. Mixa nötterna till mjöl och sen fortsätta tills oljan kommer fram och vips så har du ett smidigt fräscht mandelsmör! Ta vilka nötter du vill!
”En näve nötter om dag är den bästa hjärtmedicinen!”
200g sötmandel
En nypa oraffinerat havssalt
1. Rosta nötterna i ca 10 min i 175 grader så det doftar gott och alla smaker kommer fram.
2. Släng i nötterna i mixern och brassa loss! Låt mixern vila lite då och då så den inte blir överhettad. Putta även ner nötmjölet från sidorna när du ser att den bara spinner loss i tomma intet. Du ser tydligt när magin börjar ske. Då tillsätter du en liten nypa salt och fortsätter mixa nån minut till.
Mandelsmöret håller sig minst ett år i tätslutande burk i kylen!
Välkommen hälsans år 2015!
Köp ALLTID ekologiska sötmandlar! Det är en av dom hårdast besprutade nötterna på denna jord 🙁
Sen börjar det bli lite klumpigt…
YEAAAAH! Swisch swosch så bidde det smör! Vackert!
Imorgon får ni recept på mina godaste fröknäcken! Glutenfria och proppade med nyttigheter!