Hej!
Här kommer det sista receptet från min och Fredriks bakbonanza för två veckor sen! Lättbakat, gott, går att förbereda långt i förväg genom att frysa in bottnarna.. Älskar enkla bakverk som kan göras mer avancerade genom lite pill vid dekoreringen! Ha en härlig dag nu! Jag ska in till stan på möte med MatHem 🙂
100 g smör
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
2 1/2 dl socker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
Chokladmousse:
1,5 dl grädde
0,5 dl kakao
0,5 dl strösocker
1. Finhacka chokladen, smält smöret, dra av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och rör tills den smält.
2. Vispa ihop ägg och socker.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver.
4. Blanda i choklad-smöret och mjölblandningen i ägget och rör till en jämn smet.
5. Klä en form med bakplåtspapper (en form på ca 20*20 cm) baka i ca 15 minuter på 200 grader.
6. Vispa ihop alla ingredienser så att det precis går ihop. Typ 30 sekunder bara. Ställ in bunken i kylen i 15 min.
7. Tag fram bunken och vispa upp till fluff! (När du tar fram bunken så kommer kakaon ha lagt sig som ett tjockt skum på ytan, ser knasigt ut men är helt rätt)
8. Dekorera med moussen och färska bär!
Hej
Ja kan man inte ta pepparkakskrydda till botten? Det borde man testa
Ja! Jättehärligt sätt att få en kladdkaka lite mer julig! Kram!
Så gott det lät!
Visst borde man kunna göra en liknande kaka men med pepparkaksbotten och annan topping till glöggen i jul? Måste jag nog testa tror jag. 🙂
Absolut! Supergott med pepparkaka och choklad! 🙂
Enkla bakverk är bra 🙂
Något annat ger jag mig inte på.
Oftast är enklast godast! 🙂