Jaja, det är lite pyssligt men om man har lust att baka nåt litet härligt och gott till fredagsmyset eller i ge bort present så är det här perfekt!
12 st
200g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 äggula
5 dl vetemjöl (eller 6dl glutenfri mix)
Florsocker
1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen. Plasta in den och kyl i en timme så den sätter sig.
2. Gör vaniljsåsen och låt svalna något.
3. Smörj och mjöla alla formar.
4. Kavla ut halva degen till ca 3 mm tjocklek och skär ut bitar som du klär formarna med. Tryck till degen ordentligt så formarna täcks ordentligt och låt degen hänga ut nån cm över kanten.
5. Fyll med vaniljkräm. Hela satsen kräm kommer inte att gå åt till 12 kakor så gör dubbel sats hjärtan och frys in eller fyll en tårta 🙂
6. Kavla ut den andra delen av degen till samma tjocklek, skär ut bitar av degen och lägg över alla fyllda formar. Tryck bort den överflödiga degen med tummen så kanterna trycks ihop.
7. Grädda i ca 15-20 min i 200 graders värme i nedre delen av ugnen tills kakorna är gyllenbruna. Låt dom svalna 5 min på plåten och knacka sen försiktigt ut dom. Låt svalna helt och pudra sen över florsocker!
Tips!
Suuuupergott att fylla kakorna med lemoncurd eller varför inte lägga ett tunt lager blåbärssylt eller annan sylt innan vaniljkrämen?! Såååå gött!
Smörj, skaka runt med mjöl så släpper kakorna lätt sen.
Tryck ut degen, fyll med vaniljkräm, täck med deg och tryck till hårt.
Grädda!
Hej,
Har gjort dessa vaniljhjärtan idag efter receotet ovan, men det gick ju inte att hantera degen den smulade bara sönder 🙁 vad har jag hjort för fel.
Tacksam för svar.
Yeey bra att du tar med glutenfritt! Men hur blev dem?? höll de verkligen ihop??
Vet du! Det var sååå svårt att få ut dom ur formarna! Jag ska testa igen men jag tror man måste tillsätta ett ägg i smeten! Återkommer 🙂
Appreciating the hard work you put into your website and detailed
information you provide. It’s great to come across a blog every
once in a while that isn’t the same out of date rehashed material.
Wonderful read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.
Ohh tack så mycket Carro. Nu med bild o allt BORDE jag våga baka dem-:)
Trevlig helg
Såklart du vågar! Lycka till nu! Trevlig helg!