Här kommer min bebis. Min trotjänare under alla dessa år som jag serverat till fika och efterrätt många många gånger! En kladdkaka. Inget annat. Bara en kladdkaka. Så genialiskt.
4 ägg
3 dl strösocker
125g smör
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Smält smöret och låt det svalna något. Tillsätt i äggsmeten.
3. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten. Vänd om allt så det blandas fint.
4. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och smörj sen hela. Strö formen med kokos. Häll i smeten och grädda i ca 20-30 min beroende på ugn i 180 grader. När du tar ut formen ur ugnen och skakar lite lätt på den så ska mittendelen guppa.
5. Svalna något på bänken och frys sen in kakan. Tag fram en timme innan servering och vispa lite grädde till!
Jag funderar också på saltet, om det ska vara så mycket. Ska dra ner till knappt 1 tsk nästa gång. Vi försökte skära bitar av den när den bara var nästan sval…gick inget vidare…smeten flöt ut. Ska göra som du så tydligt skrev i receptet; svalna av o frys. Ta upp en timme före servering. Gör om – gör rätt 😉
Ändrat recept nu! 1 tsk salt ska det vara! 🙂
Du måste ha tålamod och låta kakan vila länge i frysen och sen tina i kylen, då blir den som allra bäst! Har du inte tiden så grädda 10 min längre!
Hej,
har nu bakat denna kladdkaka och har en fråga. Ska det verkligen vara 1.5 tsk salt?? Den blev väldigt salt tyckte jag och alla mina gäster. Inte gott alls.
Hej!
Det ska vara 1 tsk salt! Sorryyy! Har inte fått aviseringar från detta inlägg så jag har inte sett era kommentarer! Men nu så!
Baka loss nu! 🙂
Hej.. Vill jätte gärna veta det om man ska ha varmluft i ugnen o var i ugnen ska man ha kakan??
Tack
Du är bäst ❤️
Grädda kakan i vanlig ugnstemperatur! I mitten brukar jag köra! Tack snälla du för din kommentar! Lycka till med bakningen!
Kraaaaaam!
Ohh tack så mycket. Nu ska det bakas.