Jag fick det här receptet av en vän för länge sen och jag har ingen aning om hur många gånger jag har lagat den, massor!!! Receptet ger en stor rejäl form och det blir en massa matlådor över, bra bra! Kidsen slukar den i ett nafs 🙂
Vi använder bara glutenfri pasta här hemma och jag brukar koka den i gurkmeja och örtsalt, mums och härlig färg! Förr i tiden användes gurkmeja som behandling mot inflammationer, hudproblem, menssmärtor, leverproblem och matsmältningsproblem. Bra va! Jag är lite nördig när det kommer till alternativmedicin. Hur fasen kom jag in på det???
Nu till det härliga receptet:
1 paket pastaskruvar
2 tsk gurkmeja
Örtsalt
1 stor gul lök
3 paket bacon
2 vitlöksklyftor
3 morötter
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
Peppar
3 dl frysta ärtor
3 tomater
2 dl riven ost
1. Koka pastan i örtsalt och gurkmeja.
2. Hacka lök, riv morötter, strimla bacon, press vitlöken och stek alltsammans i en djup kastrull.
3. Tillsätt creme fraiche, matlagningsgrädde och buljongtärningar och puttra ihop några minuter. Peppra litegrann.
4. Blanda den avrunna pastan med frysta ärtor och den härliga röran. Häll allt i en stor ugnsform och skiva över tomater och strö över ost. Gratinera i ugnen 250 grader 10 min!
Smaklig måltid alla stora och små!