Goooooood morning!
Det låg en ensam stackars citron i fruktskålen här hemma så jag och Melwin fick ett ryck och satte igång ett kakbak igår! Dom blev supergoda! Stora, sega i mitten, vit choklad, fräsch citron, YEAAAAAAAAAH!!!
Ca 22 kakor
200g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 citron, skal och saft
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
8.5 dl vetemjöl (510g)
150g vit choklad
1. Vispa smör och socker mjukt.
2. Tillsätt ägget och vaniljextrakt. Vispa fluffigt.
3. Tillsätt citronskal och saft, bakpulver, bikarbonat och salt och blanda väl.
4. Tillsätt mjölet, blanda. Hacka chokladen och blanda.
5. Tag en glasskopa och skopa upp drygt 20 kakbollar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 180 grader ca 15 min. Låt svalna på plåten!
P.s Vill du ha mindre kakor så rulla ut degen till en korv och dela i 40 bitar med kniv.
Vispa smör, socker, ägg, citron och vaniljextrakt riktigt fluffigt.
Degen ska vara väl blandad utan att bli överarbetad, då blir kakorna stumma och trista.
Mitt favoritredskap när det är kakor på gång! Glasskopan!
Tänk på att inte snåla med mellanrummen eftersom kakorna flyter ut så mycket!
Hej!
Ville bara kika förbi och säga tack för dessa faaaantastiska kakor! Så gooda!
Jätte bra tips med glasskopan!
Vad kul Sophie! Dom blev himla bra! Man kan ju göra dom mindre också, hehe, men jag älskar stora kakor 🙂 Glasskopa vid kakbakning is the shit!
Å va sugen jag blir, verkar supergoda 🙂