Älska att baka

Citronkakor med vit choklad!

Goooooood morning!
Det låg en ensam stackars citron i fruktskålen här hemma så jag och Melwin fick ett ryck och satte igång ett kakbak igår! Dom blev supergoda! Stora, sega i mitten, vit choklad, fräsch citron, YEAAAAAAAAAH!!!
20140512-135847.jpg

Ca 22 kakor

200g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 citron, skal och saft
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
8.5 dl vetemjöl (510g)
150g vit choklad

1. Vispa smör och socker mjukt.

2. Tillsätt ägget och vaniljextrakt. Vispa fluffigt.

3. Tillsätt citronskal och saft, bakpulver, bikarbonat och salt och blanda väl.

4. Tillsätt mjölet, blanda. Hacka chokladen och blanda.

5. Tag en glasskopa och skopa upp drygt 20 kakbollar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 180 grader ca 15 min. Låt svalna på plåten!

P.s Vill du ha mindre kakor så rulla ut degen till en korv och dela i 40 bitar med kniv.

20140512-132728.jpg
Vispa smör, socker, ägg, citron och vaniljextrakt riktigt fluffigt.

20140512-132838.jpg
Degen ska vara väl blandad utan att bli överarbetad, då blir kakorna stumma och trista.

20140512-132950.jpg
Hacka chokladen i små rutor.

20140512-133020.jpg
Mitt favoritredskap när det är kakor på gång! Glasskopan!

20140512-133113.jpg
Tänk på att inte snåla med mellanrummen eftersom kakorna flyter ut så mycket!

20140512-133206.jpg
Färdiggräddade!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophie

    Hej!
    Ville bara kika förbi och säga tack för dessa faaaantastiska kakor! Så gooda!
    Jätte bra tips med glasskopan!

    1. Carro

      Vad kul Sophie! Dom blev himla bra! Man kan ju göra dom mindre också, hehe, men jag älskar stora kakor 🙂 Glasskopa vid kakbakning is the shit!

Comments are closed.