Tävlingen gick ut på att fota sitt härligaste Mellomys och lägga ut på Instagram märkt med #alskaattbaka och jag har valt en vinnare! Annika Andersson! GRATTIS!
Här har ni hennes härliga recept på mumsiga cupcakes i svenska färger!
PEPPARKAKSCUPCAKES (mjölkfritt)
12 stora
250 g rumstemperat mjölkfritt margarin
180 g strösocker
40 g farinsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g vetemjöl
3 msk pepparkakskrydda (eller 1 msk kanel, 1 tsk nejlikor, 1 tsk ingefära)
1 tsk bakpulver
4 ägg
4 tsk havremjölk
Vispa ihop alla ingredienser till cupcaken med elvisp i 1 min.
Fördela 2/3 i en muffinsform.
Grädda ca 15 min. Gör stickprovet.
SMÖRKRKÄM
150 g mjölkfritt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggula
Vispa smöret mjukt och fluffigt och tillsätt sedan övriga ingredienser under fortsatt vispning.
SMÖRKOLA
1 dl gott i maten från Carlshamn (istället för grädde)
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
20 g mjölkfritt margarin
Ta fram en kastrull och lägg i GottIMaten, sirap, socker och vaniljsocker.
När den börjar tjockna lägg i margarinet.
Låt svalna.
Häll över på din cupcake.
BRÄNDA MANDLAR
250 g mandlar
2 msk vatten
3 dl florsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
Lägg i 2,5 dl florsocker och mandlar i en stekpanna.
När mandeln knäpper är den klar.
Rulla i 0,5 dl socker och 0,5 dl florsocker.
Det blir mycket mer än man behöver till kakorna, men det gör inget för de går åt ändå eftersom de blir väldigt goda!
Det går givetvis bra att byta ut de mjölkfria alternativen mot smör, mjölk och grädde.
Tjohoo!!! 😀
Och ni måste baka dom, är kanongoda. Och tål man mjölkprotein så blir de säkert ännu godare med riktigt grädde och smör.