Om du bara ska satsa på ett endaste bak denna påsk 2014, då är det dessa härliga knäckebröd du ska satsa på! Dom är helt fantastiskt goda! Receptet kommer från min bok ”Älska att baka” men jag kunde inte låta bli att bjussa på det här för det passar så himla bra till påskbuffén!
30-35 st
25 g jäst
3 dl vatten
1 msk honung
1 dl linfrön
2 tsk salt
1.5 msk dillfrön
2 dl majsmjöl
5 dl durumvetemjöl
3 dl västerbottenost
1. Lös jästen med ljummet vatten.
2. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta degen i 8-10 min tills den känns smidig och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt i 45 min.
3. Dela degen i 30-35 bitar. Mjöla bänken rikligt och kavla ut runda tunnbröd riktigt tunt, så tunt som tjockleken på fröna i degen. Ca 15 cm diameter. Lägg dom i en hög med mjöl emellan i väntan på gräddning.
4. Grädda ca 5-7 min i 250 grader tills dom börjar bli gyllenbruna. Svalna på galler. Förvaras i en burk med tätslutande lock.